Tackling gaps and mismatches in the field of higher education for architecture and urban planning while exploring and addressing discontinuities along the national borders in-between Romania, Hungary and Serbia

The creation of these resources has been (partially) funded by the ERASMUS+ grant program of the European Union under grant no. 2019-1-RO01-KA203-063881. Neither the European Commission nor the project’s national funding agency ANPCDEFP are responsible for the content or liable for any losses or damage resulting of the use of these resources.

Triplex Confinium

  /  Announcement   /  EXPERIENCE COMPRESSOR_ impression point of Jimbolia

EXPERIENCE COMPRESSOR_ impression point of Jimbolia

Levente Máté Andirkó – Debrecen Faculty of Architecture

MENTION – THINK BRICK Competition

The building has a strong dual character, horizontal and vertical segment in terms of architecture, as well as daily activities on the ground floor and cultural content vertically in terms of function. The object was created as an enlarged artifact like those found at the site in question. Using locally available materials, the building strives to fit into the existing surroundings, therefore creating a strong connection with the location itself, and at the same time, with its predominantly vertical architecture, it emerges from its surroundings and speaks of a new time. The idea of ​​donating no longer needed local building materials, originating from a former factory, speaks of a strong connection between the local population who are willing to unite in order to create a common unique project. At the same time, using locally available materials makes the location cleaner, thus encouraging environmental protection. The building is set as a benchmark, i.e. point from which one moves to occupy the space around the lake where man constantly plays with nature, takes or returns space to nature. On the ground floor there are cafes, rental spots, fishing spots, etc. It is from there that the spread of content to the immediate surroundings begins. The vertical part of the building is designed as a series of different views while climbing vertically, which allows an adventurous view of the location. In the limited space, an exhibition space is organized vertically which speaks strongly of history, while at the top you will find a lookout that offers an interesting view of the Banat flat land. Jury Report

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

English
Српски језик Magyar Български Română English